Torsdag d. 24. sept. 2020 kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum

(Bygning 1141 i BioX-lokalerne)

   
Foredragsholder: Jørgen Mørup JørgensenUnder to rejser til Etiopien besøgte Karen Hauge Mikkelsen og Jørgen Mørup Jørgensen væsentlige dele af landet. Den første rejse, i 2016, med rejseselskab, begyndte i Axum i den nordlige del af landet, som er præget af ortodoks kristen etiopisk  kultur. Her ses også ruinerne af dronningen af Saba's palads, og høje monumentale steler udhugget i klippestykker. Senere besøgtes Lalibela med kirker udhugget i bløde klipper. I den sydlige del af landet så vi flere forskellige etniske stammer, oplevede en spændende manddoms-prøve og så mange fugle.

2016 jmoerupj
Lammegrib (Gypaetus barbatus). Foto: Jørgen Mørup Jørgensen.

Den anden rejse i 2019 var skræddersyet til naturområderne ved søerne i Rift Valley-systemet, bl.a.  med mange nordiske vadefugle som vintergæster, og Simien-bjergene i Afrikas tag, med legendariske Gelada bavianer, endemiske stenbukke og andet spændende dyreliv. Under rejserne var der rig lejlighed til at se hvordan man driver landbrug i dette store land.
    

Tilmelding!

Grundet Corona-situationen har ØBF besluttet at følge DOF-Østjyllands vedtagelse om max. 25 deltagere til Jørgen Mørup Jørgensens foredrag. Ønsker du at deltage, skal du give besked til undertegnede. Det går efter først-til-mølle-princippet. ØBF underskylder den forsinkede melding herom.

Mvh. Jørgen Terp Laursen (tlf: 61 51 64 64)