Torsdag d. 31. okt. 2013, kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum
(Bygning 1141 i BioX-lokalerne)

   

Hanne og Søren Højager besøgte Mallorca i perioden 21/4-6/5 2013, ikke for at deltage i de legendariske grisefester, men for at se lidt på øens naturrigdomme. Det blev en stor oplevelse, specielt fuglemæssigt. Særlig ét område - s’Albufera - skiller sig ud som en superlokalitet, der kan minde lidt om Vejlerne, men er langt lettere tilgængeligt. Her er konstateret over 300 fuglearter, hvoraf hele 64 er ynglende. Øen byder endvidere på spændende bjerglokaliteter og store kulturrigdomme.

Søren Højager vil denne aften vise billeder fra turen.

mallorca 2013 shoejager
Silkehejre (Egretta garzetta), Mallorca 2013. Foto: Søren Højager.

 

Torsdag d. 12. sept. 2013, kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum
(Bygning 1141 i BioX-lokalerne)

   

Denne aften får ØBF besøg af den kendte rovfugleforsker Kurt Storgaard, der fortæller om sine 40 år med kortlægning rovfuglenes yngleforhold i Sydjylland og især vil fokusere på duehøgen, en af de mest kontroversielle fuglearter i Danmark. Duehøgen har været genstand for forfølgelse i årtier. Men kan arten klare sig i Danmark, hvor der står jagtlige interesser på spil? Kurt Storgaard vil besvare dette og mange andre spørgsmål om de danske rovfuglearter. Der bliver muligvis også tid til at se lidt af en duehøg-film med Kurt Storgaard og Søren Ryge Pedersen.

vestjyllland finnbirkholmclausen
Duehøg (Accipiter gentilis) på rede i vestjysk granplantage. Foto: Finn Birkholm Clausen.

 

Torsdag d. 11. april 2013, kl. 19.30 i Medborgerhuset Toftebjerg, Them
(medborgerhusettoftebjerg.dk)

   
ØBF er blevet gjort opmærksom på dette arrangement:

Mark Desholm og Jens Muff Hansen: Hjælp! Ulven kommer!

Men hvad er ulven egentlig for et dyr? Hvilket forhold har vi mennesker haft til ulven gennem tiderne? Hvilke ulvekonflikter og løsninger på disse må vi forvente at skulle løse i fremtiden? Og vil vi igen kunne leve med ulven omkring os - denne gang uden frygt for, at vores husdyr - og vi selv - skal ende som ulvemad?

Entré: 50 kr.

Billetbestilling: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  - eller tlf: 89 70 28 70

ulfborg herred

 

Tirsdag d, 26. marts 2013, kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum
(Bygning 1141 i BioX-lokalerne)

 
Billedaften med Christian Jensen

DOF Østjylland har inviteret ØBF med til dette billedforedrag:

"12 fugleentusiaster besøgte Nepal 14 dage i februar 2012. I en fantastisk ramme af natur og kultur tog vi rundt i Nepal - fra lavlandet i nationalparken Chitwan - med Indisk enhornet næsehorn, Great hornbill, Blue-earded Bee-eater mm. - til højlandet i bjergene omkring Annapurna med trekking blandt syv arter af gribbe, solfugle, og Ibisbill."

Foredraget er krydret med billeder af en mængde fugle, dyr, natur og kultur.

Se mere på dofoj.dk 

 

Torsdag d. 14. marts 2013, kl. 19.30 på Naturhistorisk Museum

(Bygning 1141 i BioX-lokalerne)
 

Tom Nygaard Kristensen deltog i 2005 i et tropemedicinsk kursus i Zimbabwe med rundrejse i små flyvemaskiner og sejlads på Kariba-søen, og fortsatte herefter ved Victoria-vandfaldene op til det øde nordlige Zambia sammen med en fordrukken engelsk ornitolog som lokal guide i en faldefærdig Landrover. Tom slap dog levende hjem medbringende billeder af natur, folk, fæ og ikke mindst sommerfugle fra en spændende rejse i Det Sorte Afrika.

zambia 2005 tomnygaardkristensen
Venstrekørsel på landevejen i Zambia. Foto: Tom Nygaard Kristensen. 

 
More Articles...