Torsdag d. 19. jan. 2012, kl. 19.30 på Sølyst
  

I perioden 1921-24 sejlede Achton Friis og Johannes Larsen med skibet Rylen rundt til de danske småøer. Sejladsen resulterede i det pragtfulde bogværk: ”De Danskes Øer”.

Noget af turen er netop blevet gentaget i samme båd, men denne gang med journalist Jørgen Flindt Pedersen og direktør for Johannes Larsen Museet, Erland Porsmose, som besætning. Indtryk fra sidstnævnte tur er formidlet via en række TV-udsendelser med særlig vægt på øernes sociale liv og udviklingspotentialer. Såvel disse populære TV-udsendelser som en række nye bøger med omtale af de danske småøer viser, at der fortsat er stor interesse for denne specielle del af Danmark.

romsoe soerenhoejager
Naturmæssigt er mange af de danske småøer helt specielle og meget forskellige. På Romsø ud for Hindsholm er det dådyrene, der sætter dagsordenen.
  

Spørgsmålet om, hvor mange øer, der så er i Danmark, kan ikke besvares entydigt. Det afhænger bl.a. af vind og vejr. Ikke engang antallet af beboede øer er der tjek på i Danmarks Statistik! Men antallet er stort, alene over 400 er navngivne, så der er nok at tage sig til for en naturinteresseret ø-entusiast.

Søren Højager vil give et indtryk af naturforholdene på omkring 40 danske småøer, med speciel fokus på øernes individuelle karakteristika. Foredraget ledsages af en række billeder fra de omtalte øer.

 

Torsdag d. 8. dec. 2011, kl 19.30 på Sølyst
  

Traditionen tro holder ØBF julemøde, hvor foreningen byder på gløgg og guf.

Der vil være lejlighed til at fremvise billeder fra årets naturoplevelser (max. 50 billeder pr. deltager; medbringes på USB eller DVD), og der afholdes konkurrence om årets bedste billeder. 
 

fotokonkurrence
 

Der konkurreres i tre kategorier og kun i egne digitalfotos:

1. Billeder med øjne
2. Billeder uden øjne
3. Sjove billeder

Man må højst deltage med tre billeder i hver kategori. Billeder til konkurrencen mailes senest d. 3. december til Philippe Provençal: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

  
Kom og vær med til en hyggelig aften!

 

Torsdag d. 17. nov. 2011, kl. 19.30 på Sølyst
  

Har du planer om at besøge Nordøstnorge, eller blot lyst til en oplevelse på Sølyst, så bør du overveje at møde op til dette foredrag. Denne aften kommer amatørfotograf Flemming Hørsted og øser af sin store viden om fugle og dyr set på i alt ni ture til Nordøstnorge i perioden 1973-2010.

Vi møder bjørn og jagtfalk på tæt hold og oplever lille-, mellem- og storkjove, endvidere havørn på jagt i fuglefjeldene m.m. Kom og se de smukke digitale billeder fra bl.a. Pasvikdalen, Varangerhalvøen og området ved Slettnes Fyr, og få tillige viden om rejseruter, transport, kortvalg, priser, overnatningsforhold, myggeplage o.a.

DOF-medlemmer er meget velkomne.

norge flemminghoersted
Nordlig blåhals (Luscinia svecica svecica) er lokalt almindelig i Nordøstnorge. Foto: Flemming Hørsted.

 

Tirsdag d. 25. okt. 2011, kl. 19.30 på Sølyst
  

Billedforedrag ved naturvejleder Jørgen Stubgaard, DOF's internationale udvalg. Prespa og Kerkini i Nordgrækenland er blandt Europas rigeste fuglesøer, og Prespa National Park på grænsen til Albanien og Makedonien er berømt for sin flora og fauna. Siden 1991 har DOF været medlem af The Society for the Protection of Prespa (www.spp.gr), som er et enestående samarbejde mellem 10 NGO’er. Se www.dof.dk internationale projekter.

ØBF er inviteret med!

 

Torsdag d. 6. okt. 2011, kl. 19.30 på Sølyst
  

I april 2011 besøgte Hanne og Søren Højager den portugisiske ø, Madeira, der ligger 630 km vest for Marokkos kyst og er noget større end Bornholm.

Madeira byder på masser af vandretursmuligheder, dels langs de berømte vandingskanaler - de såkaldte levadaer - dels langs kysten. Levadaturene er i den lettere ende, da stigningerne er yderst moderate, dog kræver de, at man ikke lider af højdeskræk. Helt modsat er kyststierne, hvor der kan være særdeles voldsomme stigninger, og hvor konditionen ofte bliver sat på alvorlige prøvelser.

Søren Højager vil denne aften vise billeder fra turene på øen, herunder et udvalg af øens specielle flora og fauna samt supplere med forskellige ferietips.

madeira pontadesaolourenco 2011 04 soerenhoejager
Vandresti på Ponta de São Lourenco mod Madeiras østligste spids. I baggrunden øgruppen Ilhas Desertas, som også var et af ekskursionsmålene.

 
More Articles...